„Buďte triezvi, bdejte! Váš protivník, diabol, obchádza ako revúci lev a hľadá, koho by zožral.“ (1. Pet. 5, 8)

Satan zvolal svetový kongres.
Veľké spoločenstvo jeho anjelov sa zhluklo a počúvalo ako hovoril:
Nemôžeme kresťanom zabrániť, – aby chodili do kostola, – aby čítali Bibliu a poznali pravdu, – aby uznávali kresťanské hodnoty…
Ale im môžeme zabrániť v niečom inom. V tom stíchol a všetci sa náhle započúvali:
Ale môžeme im zabrániť v tom, aby si vytvorili dôvernú- intímnu skúsenosť s Kristom. Vtedy by totiž bola naša sila zrušená.
Dovoľme im aby išli do kostola, aby mali náboženský životný štýl, ale ukradnime im ich čas a to kvôli tomu, aby nenadobudli osobnú skúsenosť s JK. Toto chcem, aby ste si to zapamätali a tak robili. Rozptýľte ich tak, aby neudržiavali živé spojenie so svojim Spasiteľom počas dňa.
Ako by sme to mali urobiť? Začali sa pýtať anjeli.
“ Jednoducho:
1.Urobte všetko preto, aby boli zaneprázdnený… zaneprázdnený… zaneprázdnený… nepodstatnými životnými udalosťami a vytvorte nespočetné teórie, ktoré budú neustále zamestnávať ich myseľ.
2. Zvádzajte ich aby utrácali a utrácali a potom si požičiavali a požičiavali.
3. Oddiaľte ich od ich detí… Presvedčte ich manželky, aby išli do práce a ich manželov, aby pracovali 6-7 dní v týždny 10-12 hod.denne, aby si mohli ich životný štýl dovoliť. Povedzte im, že to robia pre dobro ich detí… HA-HA-HA !!! Toto funguje veľmi dobre, hneď potom ako sa rodina rozdelí, ich domovy nebudú ponúkať prirodzene útočište pred prepracovaním.
4. Preplňte ich myšlienky (mysle) tak, aby nemohli počuť ten vnútorný hlas. Tlačte na nich, aby neustále počúvali R,DVD,iPOD…telefony, sms… a všemožné sociálné média, aby to stále znelo v ich domovoch…toto pomôže tomu, aby boli ich mysle stále napnuté a tak prerušili spoločenstvo s Kristom.
5. Naplňte ich domovy časopismi a novinami, napnite ich mysle so svetovými správami ktoré pôjdu 24 hod. denne. Prepadnite ich myseľ v momente keď šoferuju bilbordami. Preplňte ich schránky letákmi zvádzajúcimy katalogmi a rôznymi ponukami a produktami zdarma a falošnými nádejami…
6. I na ich dovolenkách zvýšte ich túžby a žiadosti, aby sa vrátili z dovoleniek ešte viac unavení a to preto aby sa vrátili nepripravení do pracovného nasadenia. Nedovoľte aby išli do prírody, pošlite ich do zábavných parkov, nákupných centier, na športové podujatia, koncerty a na filmy.
7. Keď sa stretnú na duchovnej skupinke, zabavte ich mysle tak aby nerozprávali o podstatných veciach, ale aby ohovárali a zaoberali sa prázdnými rečami a aby odchádzali zo spoločenstva s výčitkami svedomia a s rozrušenými emóciami. Nedovoľte im, aby sa navzájom povzbudzovali a zvlášť tých, ktorí sú talentovaní povzbudzovatelia dajte pozor, aby boli práve títo, čo najviac zaneprázdnení nepodstatnými vecami.
A k tomu všetkému pridajte aj to, aby sa nemodlili jeden za druhého. Dajte dôraz na to, aby sa zaoberali sebaspasením.
Zaneprázdnite ich život so šľachetnými sebazdokonaľujúcimi aktivitami, vďaka ktorým nebudú mať čas hľadať silu od Krista. Veľmi skoro začnú pracovať vo vlastnej sile a obetujú vlastné zdravie a rodinné spoločenstvo pre túto šľachetnú aktivitu.“
„Musíme spôsobiť zmätok a rozdelenie. Musíme zničiť ich strach o vlastné duše a viesť ich ku kritizovaniu, k súdeniu, k obviňovaniu a zatracovaniu medzi sebou, aby hýčkali v sebe sebectvo a nepriateľstvo. Pre tieto hriechy nás Boh vyhnal zo svojej prítomnosti a všetci, ktorí budú nasledovať náš príklad, postihne podobný osud.“ (TM:475)
„Satan nebol nikdy v minulosti rozhodný tak ako dnes, aby spravil Božiu pravdu neúčinnou tým, že v Božom ľude spôsobuje roztrpčenie a nesvornosť. Stále sa usiluje rozmnožiť v Božom ľude nedôveru, odcudzenie a zlobu.“ (5T:236)
Bol to veľmi úspešný kongres. Títo zlí anjeli odišli nažhavení za svojími povinnosťami, pokúšajúc všade kresťanom vytvárať neustále podnety k zaneprázdnenosti tu i tam, z prava i zľava.