Odkaz

„Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, láska sa nevystatuje a nenadúva; nespráva sa neslušne, nehľadá svoj prospech, nerozčuľuje sa, nepočíta krivdy; neraduje sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy; všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa a všetko vydrží.“ (1. Kor. 13, 4-7)

Stalo sa to dávno. Mnohé veci si už presne nepamätám. Len viem, že sme sa s manželkou pohádali. Problém bol v tom, že hneď na to som musel odísť na pracovnú poradu a potom na služobnú cestu. Keď som sa neskoro večer vrátil z pracovnej porady, manželka už spala. Všimol som si však, že v chladničke mám nachystaný balíček s jedlom na cestu a v obývačke oblek s čistou košeľou a kravatou.
Ani som nešiel spať, pretože o pol druhej v noci mi odchádzal vlak, ktorým som musel ísť, aby som stihol školenie. Plánoval som, že sa vyspím až v rýchliku, ktorým pôjdem do Prahy.
Na školení som mal trochu problém, aby som nezaspal. Keď som siahol do vrecka, zacítil som, že je v ňom akási kartička. Vytiahol som a čítal odkaz: „Mám ťa veľmi rada.“

„Každý manžel by si mal pri hádke položiť zásadnú otázku, či chce mať pravdu alebo pokoj.“ 

Zdroj: O kráse človeka – M. Bieliková