Povrazolezec

„Ale či chceš zvedieť, ó, prázdny človeče, že viera bez skutkov je mŕtva? Či nebol Abrahám, náš otec, ospravedlnený zo skutkov donesúc obeťou svojho syna Izáka na oltár? Tedy vidíš, že viera spoluúčinkovala s jeho skutkami a že viera bola dokonaná zo skutkov.“ (Jakub 2, 20-22)

Známy povrazolezec Charles Blondin prešiel ponad Niagarské vodopády prvýkrát 30. júna 1859. Kráčal po lane dlhom 400 metrov vo výške asi 50 metrov nad rozbesnenou vodou. Počas svojho života absolvoval tento prechod niekoľko stokrát. Raz to vraj dokonca urobil so zaviazanými očami. Usporiadatelia vyzývali divákov, aby sa prihlásili ako dobrovoľníci a dovolili Blondinovi, aby ich cez Niagarské vodopády preniesol na chrbte. Všetci síce verili, že by to dokázal, ale nenašiel sa nikto, kto by to chcel naozaj vyskúšať. Nakoniec sa do Blondinových rúk zveril len jeho agent a manažér. Pevne sa chytil povrazolezcových ramien a ten ho bezpečne preniesol na druhý breh.

Poznať Ježiša je pre vieru nevyhnutné, ale je to len začiatok. Je nutné dôverovať mu a úplne odovzdať život do jeho rúk.

„Naša viera sa posilňuje cvičením.“ (George Müller)

Zdroj: Kurzy pre život 2024